Blog Archives

Jaedicke´s Kudu kommer forhåbentlig snart i løbetid! Grunden til, at jeg venter i spænding er, at Kudu skal parres i den kommende løbetid. Jeg har fundet en dejlig hanhund (flere oplysninger kommer senere :-) ) med det bedste sind, gode jagtegenskaber og et smukt ydre! Så det bliver virkelig spændende… Forhåbentlig kommer Kudu i løb senest i april – så der kan være forhåbninger om dejlige sommerhvalpe :-)!!!

Hvis du måtte have tanker om en alsidig ruhårshvalp, så kontakt mig på mobil: 22 64 36 86 eller på mail: hannebuhr@sai-gha.dk….

Hvalpe forventes i 2018

Kennel Sai-Gha´s ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår !!!

Det er en fantastisk tid med hundene, når vi går ind i forårsmånederne. Der trænes på marken med Epzon, Congo og Kudu. Epzon har opnået endnu en 1. præmie i Åben klasse og dermed blev Epzon og Jens klar til vinderklasserne. Stort tillykke:-).
Kudu har jeg stillet på én åben klasse markprøve og vi fik en rigtig god kritik, men desværre forbigik Kudu fugl… Kudu fik 5-6 slip på denne dag i Rejsby-Ballum, hvor der var en flot bestand af vilde agerhøns. Kudu har efterhånden forstået begrebet “at jage” på marken og viser gode takter. Hun fik sågar prædikatet “meget fløjtelydig” på prøven – jow, jow…:-)

I den kommende weekend skal alle tre banditter starte på Ruhårklubbens Hovedprøve i Esbjerg, så vi ser frem til dejligt samvær med ligesindende hundefolk!

HVALPE TIL SALG – FØDT D. 27/3-2017…

Sai-Gha´s Bella (DK04261/2013) (efter Saiga/Sai-Gha´s Congo), som er ejet af Jane og Kaj Leo Petersen, har fået hvalpe. Fem hanner og fem tæver er det blevet til og faderen er 3-årige Boss (DK14425/2013) – en dejlig, rolig hanhund, som har været meget nem at arbejde med.
Der er fortsat hvalpe til salg. Se mere på www.kennel-kajaskov.dk eller ring på 2815 2641 eller 2175 9117.

IMG_2402 IMG_2446 IMG_20170327_081518_114 IMG_2400

Jeg håber at I er kommet godt ind i det nye år?!

En ny træningssæson står snart for døren. Dressurtræningen starter for mit vedkommende i februar. Der er nok lige nogle ting, som trænger til at blive pillet lidt ved efter en jagtsæson for fuld kraft. Januar byder dog endnu på fem jagtdage, og så er det slut.

En kort opdatering på “hundefronten”: Congos hvalpe i Sønderjylland er alle solgt. Min gode veninde har købt en af dem, og lille Cocio bliver spændende at følge helt tæt de næste år. Han er en lækker, brun sag og er faldet godt til i sit nye hjem.
Ghana har holdt for i meget af sæsonen og på trods af sin fremskredne alder klarer hun det forbavsende flot. Det er altid dejligt at have en garvet hund med, som går efter fuglene, når hun mener at de er ramt – hun har som oftest ret!
Jens og Congo er i fuld gang med eftersøgningerne, såvel anskydninger som påkørsler. Især påkørslerne kan være svære, både fordi det ofte er aften/natarbejde og fordi dyrene ofte ikke er så meget ramt, at de er til at finde. Det kan være træls for en hund ikke at få succes, men Congo er så vild med spor, at han holder gejsten oppe.
Kudu har snuset lidt til jagtverdenen. Vi har trænet ro på post og dét faktum, at fordi der skydes, så er det ikke sikkert at det er hende, der skal apportere! Det kræver meget træning endnu, men hun viser gode takter.

I december var Kudu på JET1 (JagtEgnethedsTest) på Fyn. Det er en ny test, som for nylig er blevet godkendt af DKK. JET1 går i korte træk ud på at se hvorvidt hunden er mentalt i orden, kan apportere og aflevere til hånd, har ro på post samt om hunden vil holde kontakt under søg i skrub og skov. Dertil kommer lineføring og fri ved fod på en af dommerene fastlagt rute. Vi bestod og det var en rigtig fin dag med otte deltagende hunde.

Tre gange har Kudu og jeg været på markprøve i åben klasse dette efterår. Desværre har det ikke resulteret i nogen præmieringer, MEN… Kudu har gjort det fantastisk godt og har fået fin kritik på alle prøverne. Det er meget værd for mig – Kudu har forstået marksøget med godt søgsoplæg, god brug af terræn og vindforhold og først og fremmest har hun holdt kontakt og været lydig – næsten hele tiden :-). Desværre har hun ikke udnyttet de fugle, der har været mulighed for på de enkelte prøver, men jeg er sikker på at den sag bringes i orden i løbet af næste forårs afprøvninger!

Epzon og Jens havde på årets sidste prøve d. 6/11 en rigtig fin dag. Det lykkedes for Epzon at få stand for fasan i sidste slip og alt var i orden. Det resulterede i en 1. præmie i åben klasse – stort Tillykke Epzon og Jens :-).

Ellers er jagtsæsonen for alvor gået i gang med dage med opsamlinger, som hundene sætter stor pris på, og “rigtige” jagtdage, hvor geværet medbringes. Hér får de gamle hunde lov at slå deres folder med såvel at drive som stå for.

Og en lille nyhed fra hvalpefronten!!! 

Sai-Gha´s Congo er d. 28/10-2016 blevet far til to tæver og fire hanner i Sønderjylland. Tæven er Bella, som er efter Frøjkbæk´s Zippo. Hun ejes af Henning Michelsen, Sønderborg, og der er i skrivende stund én hanhvalp tilbage. Så står du og mangler en kommende jagtkammerat, så er muligheden tilstede nu. Såvel Congo som Bella er gode jagthunde med godt sind og eksteriørmæssigt og sundhedsmæssigt er de begge i top. Der er brune og brunskimlede hvalpe i kuldet.
Henning kan kontaktes på tlf.nr. 20 45 06 83.

CongoBella

Bella´s hvalpe, nov. 2016

… at der er skrevet på siden. Så nu er det tid at tage revance!
Meget er sket over sommeren på hundefronten. Vores egne hunde har været på prøver og flere afkom efter Congo har været afsted.

Sai-Gha´s Tess (Saiga/Congo-2015), som er ejet af Thomas, har bestået 400 m/3 t schweiss med en 1. pr. og bestået DJU apporteringsprøven med 29 point. Tillykke til jer med de fine resultater:-).

Sai-Gha´s Ziga (Saiga/Congo-2015) har været på schweissprøver og har bestået 400 m/20 t og 1000 m/20 t med 1. pr.! Det er SÅ flot Jens og Ziga – stort tillykke herfra!

Vores egen Sai-Gha´s Epzon (Saiga/Congo-2015) har været til Vand&Slæb-prøven to gange. Første gang fik han 10 på slæb men dumpede desværre på dueapporteringen. Anden gang Jens var afsted gik alt som det skulle og de bestod prøven:-). Vand&Slæb giver bl.a. adgang til deltagelse i Brugsklasse på marken, og Epzon havde sin debut i denne klasse d. 23/9, men missede desværre chance til fugl. Øv, for han gik godt på marken – men uden fugl, ingen præmiering.
Jens og Epzon havde ellers “varmet op” ved at deltage på Nord-Øst Fyns lokale markprøve, hvor Epzon som eneste hund på dagen opnåede en præmiering – og endda en 1. pr.!

Jeg har selv været afsted med Jaedicke´s Kudu flere gange på såvel apporteringsprøver som udstilling. Det er gået rigtig godt med to gange bestået DJU apporteringsprøve, bestået Udv. apporteringsprøve med 186 point samt Vand&Slæb bestået med 29 point. Deltagelse på Bredstenudstillingen i august gav et Very Good. Jeg er meget tilfreds med min Kudu :-), og nu er vi gået i skarp træning til markprøverne, hvor vi deltager på nogle åben klasse-prøver i løbet af efteråret. Det bliver spændende at se om hun kan lade harerne være og håndtere fugle med tilfredsstillende resultat..?!

For en uge siden var vi så heldige at blive inviteret til Sverige af Per-Åke Hellström. Vi var afsted i tre dage og havde alle hunde med. En super hyggelig weekend sammen med John Vinsbøl og Per-Åke. Hundesnak, marktræning, agerhønsejagt på Øland, hygge, etc.. Vejret var med os – det var 20-25 grader og sol fra en skyfri himmel, så alt klappede. Øland var en stor oplevelse. Flotte terræner, fin jagtdag og for det meste godt hundearbejde.. :-).
TAK Per-Åke, for at vi måtte komme – det var en fornøjelse!

Per-Åke ejer Klosterskoven´s E. Exxon (Athene/Congo-2014) og de to har også klaret 2016 rigtig godt. Exxon er blevet Svensk Vildtsporchampion, har bestået Slæb og Vand to gange og har tillige i DK opnået 1. pr. på hhv. 400 m/20 t og 1000 m/20 t. Vi er spændt på at følge jeres videre færd – Grattis med det opnåede:-).

  Øland 2016  Øland, september 2016

No Comments

Tænk en gang at det allerede er ét år siden, at Ziga, Tess, Zita, Esso, Mester, Sako, Epzon, Saigon og Viski blev født :-). Stort tillykke til alle “mine” hvalpe – og tak til jer alle for sms´er, mails, opringninger og flere besøg gennem de sidste ti måneder. Det er en fornøjelse at følge med på sidelinjen!

 

Opdateringerne på hjemmesiden har ikke just stået i kø den sidste måneds tid. Det er på tide at rette op på!!

I Sverige har afkom efter Congo og Vijaga Kamé gjort det virkelig fremragende på schweiss. Tre Vijaga-hunde (Poker, Prima og Pondus) har erhvervet titlen Vildtspor-champion. SÅ flot og kæmpestort tillykke med det :-).
Ligeledes i Sverige er Klosterskovens Exxon med ejer Per-Åke Hellström blevet Vildtspor-champion. Super flot, Per-Åke – tillykke herfra!
                                                
Sai-Gha´s Bobo har været på 20 timer/400 meter schweissprøve i Ansager. Det blev til en flot 1. pr. og andenbedste ruhår på prøven. I overlegen stil og med rene 5-taller på bedømmelsesskemaet :-). Stort tillykke til Bobo og Kim…

Jeg har stillet Jaedickes Kudu til to dressurafslutninger – i hhv. ruhårklubben Område Fyn og Stenstrup jagtforening. Det blev en 1. vinder og en 2. vinder til min dejlige Kudu i Åben klasse – hun er virkelig kommet efter det og udviser en god ro i disse situationer med ventetid og mange hunde.
Jens og Epzon blev 3. vinder i jagtforeningen på hvalpe/unghundeholdet. Tillykke !!

Jaedicke´s Enzo (Jaedicke´s Aisha/Sai-Gha´s Congo, 2014) er netop kommet i Schweissregisteret efter d. 6/5-2016 at have gået et fejlfrit spor på egnethedstesten samt gennemført en hetz-del lige så flot…. Stort tillykke til Enzo og Freddy som nu skal vise hvad de kan sammen. Det bliver spændende at følge jer. Dette er første afkom efter Congo, som kommer i registeret – det er vi da stolte af :-)

8/5-2016 var Jens oppe til 20 t/400 m schweissprøve med Epzon på 10½ måned. Der manglede på dagen lidt gejst og gnist fra Epzons side, så det blev til en 3. pr.. Tillykke til Epzon og Jens – og på den igen!
Samtidig skal det nævnes at Klosterskovens Exxon (Klosterskovens Athene/Sai-Gha´s Congo 2014) i weekend´en har været til Viltsporprøve i åben klasse i Sverige. Han gik flot igennem til en 1. pr.. Stort tillykke til Exxon og Per-Åke Hellström :-)

Fra d. 28/4-1/5 deltog jeg med mine “hundepiger” (Kudu, Saiga og Ghana) på fuldbrugstræning i Vittskövle i Skåne. Det kom i stand via Per-Åke, som har en Congohvalp fra John Vinsbøl, kennel Klosterskoven. Per-Åke spurgte om vi ville deltage i disse dage og det var da en fantastisk mulighed for at komme ud og afprøve hundene under andre forhold og med andre personer og hunde end de er vant til.

Vi havde en super weekend med apportering på mark og i skov, slæb med ræv og kanin, schweisstræning samt afdækning. Det var givende for hunde og mennesker :-) og gav virkelig meget til især de unge hunde. Kudu fik apporteret ræv for første gang og opførte sig generelt eksemplarisk…! Vejret var ligeledes med os, hvilket automatisk bidrager til den gode stemning.

En stor tak til Per-Åke, Johan, Lena, Göran, Agneta, Kristian og Martin for en herlig weekend :-). Håber det bliver gentaget til næste år – vi tager gerne turen til Sverige!

DSC_0200  Kudu har gennemført schweiss-sporet  Hygge på terrassen  Kudu med ræv

Mine gode hvalpekøbere begynder igen at røre på sig !
Nu har Esso (Saiga/Congo-kuldet 2015) og Hanne samt Ziga (ligeledes Saiga/Congo-kuldet 2015) og Jens O. været på 400 meter/3 timer schweissprøve. Det er blevet til to 1. præmier – Yes, det er flot. Stort tillykke!
Desuden stillede Jens O. med Sai-Gha´s Liva (Ghana/Tolle-kuldet 2011) på 1000 meter/20 timer og fik en flot 1. præmie… Stort tillykke.

Esso og HanneSai-Gha´s Esso og Hanne – 1. pr. på 400 m/3 t