Godt nytår…

Jeg håber at I er kommet godt ind i det nye år?!

En ny træningssæson står snart for døren. Dressurtræningen starter for mit vedkommende i februar. Der er nok lige nogle ting, som trænger til at blive pillet lidt ved efter en jagtsæson for fuld kraft. Januar byder dog endnu på fem jagtdage, og så er det slut.

En kort opdatering på “hundefronten”: Congos hvalpe i Sønderjylland er alle solgt. Min gode veninde har købt en af dem, og lille Cocio bliver spændende at følge helt tæt de næste år. Han er en lækker, brun sag og er faldet godt til i sit nye hjem.
Ghana har holdt for i meget af sæsonen og på trods af sin fremskredne alder klarer hun det forbavsende flot. Det er altid dejligt at have en garvet hund med, som går efter fuglene, når hun mener at de er ramt – hun har som oftest ret!
Jens og Congo er i fuld gang med eftersøgningerne, såvel anskydninger som påkørsler. Især påkørslerne kan være svære, både fordi det ofte er aften/natarbejde og fordi dyrene ofte ikke er så meget ramt, at de er til at finde. Det kan være træls for en hund ikke at få succes, men Congo er så vild med spor, at han holder gejsten oppe.
Kudu har snuset lidt til jagtverdenen. Vi har trænet ro på post og dét faktum, at fordi der skydes, så er det ikke sikkert at det er hende, der skal apportere! Det kræver meget træning endnu, men hun viser gode takter.

I december var Kudu på JET1 (JagtEgnethedsTest) på Fyn. Det er en ny test, som for nylig er blevet godkendt af DKK. JET1 går i korte træk ud på at se hvorvidt hunden er mentalt i orden, kan apportere og aflevere til hånd, har ro på post samt om hunden vil holde kontakt under søg i skrub og skov. Dertil kommer lineføring og fri ved fod på en af dommerene fastlagt rute. Vi bestod og det var en rigtig fin dag med otte deltagende hunde.

Comments are closed.