Jeg forsøger så vidt muligt at se objektivt på mine tæver – hvad mangler de på eksempelvis eksteriørsiden og brugssiden – og udfra disse betragtninger finde en hanhund, som – rent teoretisk! – kan bibringe netop disse egenskaber, således at resultatet kan blive det bedst mulige.

Det er meget vigtigt for mig, at den ruhårede hønsehund har et godt sind. Der skal være “noget mellem ørerne” og det skal være en hund, som kan være den gode all round-hund både før og efter skuddet samt en fantastisk familiehund. Ruhåren skal leve op til racestandarden og samtidig have en god sundhed.

Mine hvalpekuld lever de første 3½-4 uger indenfor og derefter kommer de ud i en dertil indrettet hvalpegård. Kontakten med hvalpene er yderst vigtig. De skal have nærvær, tryghed, kontakt med forskellige personer og gerne kontakt med andre hunde end lige moderen samt have oplevelser af forskellig karakter i de otte uger, hvor de opholder sig hos os. Hvalpene skal socialiseres på alle tænkelige måder, således at der sendes trygge, kontaktsøgende hvalpe med mod på livet herfra.

Det er selvfølgelig sjovt for mig som opdrætter, hvis hvalpene senere i livet føres på prøver, men det er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at hundene kommer på jagt og bliver brugt til dét, som de nu en gang er skabt til. Desuden ligger det mig meget på sinde, at hunden bliver en stor del af købers dagligdag og dermed en del af familien!

Indtil videre har jeg haft fire kuld hvalpe på to forskellige tæver. Det giver ufattelig mange oplevelser at opdrætte hvalpe, men samtidig er det et stort arbejde, når det skal gøres ordentligt. Se mere om de fire kuld under Hvalpe 2010, Hvalpe 2011, Hvalpe 2013 og Hvalpe 2015.

Er du interesseret i at høre nærmere om vores fremtidsplaner er du velkommen til at ringe eller skrive.
Vi kontaktes på 22 64 36 86 (Hanne), 29 21 85 55 (Jens) eller på mail: hannebuhr@sai-gha.dk.

Hvalpe