Vi bor på et landsted på Fyn ca. 8 km fra Ringe. Vi – Jens og jeg – har boet her siden 2001. Der er godt 6 ha til ejendommen og dertil har vi lejet jagt- og hundetræningsarealer i umiddelbar nærhed.

Hundeleg - november 2016 158

Vores store interesse er hundene og valget er faldet på den nok mest alsidige jagthund – Ruhåret Hønsehund. Vores hunde er en stor del af vores dagligdag og vi træner dem til såvel jagt som prøver.

Jens er uddannet Agrarøkonom, men har nu et firma, som beskæftiger sig med anlæg, nedbrydning og miljøsanering. Jens er registreret schweisshundefører siden 2011 med Sai-Gha´s Congo.

Hanne er dyrlæge og startede med at køre til kvæg og heste. I 2007 blev dette dog skiftet ud med mindre husdyr, dvs. hovedsagelig hund og kat. Hanne er uddannet jagthundeinstruktør under Danmarks Jægerforbund, har en hundetræner- og adfærdsuddannelse gennem Turid Rugaas og underviser på Dansk Ruhår Klubs instruktøruddannelse, som så dagens lys i foråret 2018. Har siden 2013 varetaget posten som kontaktperson for Dansk Ruhår Klub – Område Fyn. 

Vi går begge på jagt og sætter stor pris på hundearbejdet i forbindelse med jagtens udøvelse. Det er bl.a. blevet til ture til Norge og Sverige med egen hund (skovfugl og ryper), hvilket er en stor oplevelse.

Rypejagt Sverige